Ruta Carrilet - Estany Gento

Tegenwoordig is het traject in dienst als groene route en biedt het een prachtige gelegenheid om een wandeling te maken en te genieten van de spectaculaire landschappen van het hooggelegen deel van de Vall Fosca. Een ideale wandeling voor met het hele gezin die u tot vlak voor de poorten brengt van het nationale park Aigüestortes i Estany deSant Maurici.

Er zijn drie manieren om het spoorlijntje van het EstanyGento-meer te bereiken, elk met behulp van een ander transportmiddel:

  1. De eerste, en aanbevolen manier is om gebruik te maken van de kabelbaan die het Sallente-stuwmeer verbindt met het EstanyGento-meer waar de spoorlijn begint. De kabelbaan is in de maanden juli tot en met september in bedrijf.
  2. De tweede manier is om met een SUV vanaf Espui naar de Coll de Triador en het waterreservoirte rijden (ong. 30 min), waar zich het andere einde van de spoorlijn bevindt. Deze optie houdt in dat u de routebeschrijving zoals die op het internet wordt beschreven in omgekeerde richting moet volgen.
  3. De derde manier is om te voet het kanaal van Pigolo te volgen, alleen is het dan niet langer een eenvoudig wandelingetje maar wordt het eerder een excursie van in totaal zo’n 4 uur. De route via het Pigolo-kanaal begint bij de Sallente-dam en vanaf hier bent u ongeveer 50 min. onderweg.

De start van de route is bij het EstanyGento-meer (2200 m). Vanaf het punt waar de kabelbaan het Gento-meer bereikt, gaat u in de richting van de damwand, waar u naast de rails van de Carrilet het beginteken van de route ziet. Vanaf hier bestaat de route uit het volgen van het oude spoor en dwarsliggersvan de Carrrilet, die u zonder omweg naar het waterreservoir van de waterkrachtcentrale van Capdella (2136 m) leidt.

Informació tècnica
Art der Tour
Senderisme - Rutes temàtiques
Dauer
1h 10'
Entfernung
5,00
Akkumulierter Höhenunterschied
68m