La Vall Fosca i el Tren dels Llacs

Precio
58.00€

Deixa't portar per la nostàlgia i agafa el Tren dels Llacs des de Lleida, per la línia panoràmica de la Noguera Pallaresa construïda entre 1924 i 1951. Un trajecte inoblidable a través d'uns paisatges espectaculars!

La Vall Fosca, bressol de l’energia hidroelèctrica a Catalunya i que lliga el Pirineu amb el pla. A la capçalera de la vall es troben cims que arriben gairebé als 3000 metres d’altitud, mentre que a la part més baixa de la vall no passa dels 500 metres, i és aquí, on es van desenvolupar els assentaments humans. Aquest desnivell (2500 metres) destaca amb la poca profunditat de la vall. La central de Capdella, la primera construïda a l’Estat espanyol (1914), i que consisteix en una xarxa de canonades, encara en funcionament, que intercomuniquen els estanys; un sistema complex de canalització que desemboca al saltant de Capdella, una caiguda impressionant de 800 metres. El Museu Hidroelèctric de Capdella permet fer un recorregut des que va sorgir la idea de la central hidroelèctrica fins que es va posar en funcionament el 1914, passant pels canvis econòmics, socials i d’infraestructures que va suposar.

Programa:

  • 12.30h. Recollida en autocar o taxi a l’estació de tren de la Pobla de Segur. Trasllat a la Vall Fosca.
    • Visita del Museu Hidroelèctric i la central de Capdella, per conèixer com funcionava i les formes de vida dels operaris i de la gent del país i entendre què va suposar per a tot Catalunya
  • 14.00h. Dinar amb beguda inclosa en un restaurant local
  • 16.15h. Trasllat a l’estació de tren
  • 17.00h. Sortida en tren arribada 19.00h. a Lleida
*La realització del programa està assegurat amb un mínim de 6 participants i màxim 40 persones